onsdag 29 oktober 2008

Bra vin till Choklad nr 2


Här kommer tips på ett bra vin som passar ypperligt till choklad i alla former. Fick denna varma rekomendation av en kompis som provat det till chokladdessert med bejublat resultat av sina gäster. Använde även detta vin på en chokladprovning med samma respons. Till detta vin bör ni servera choklad i kombination med bär eller frukt med syra, typ hallon, körsbär eller liknande. Här kommer info om vinet...



Dulce Monastrell, Castano, Spanien

Färg
Mörk, röd färg

Doft
Aromatisk, kryddig doft med inslag av katrinplommon, russin, korint, metall och rågummi

Smak
Söt, aningen kryddig smak med viss strävhet och liten bränd ton, inslag av plommon, russin och mörka körsbär.

Druvsorter
Monastrell

Producent
Bodegas Castaño

500 ml, 99 kr, nr 8333

Inga kommentarer: