onsdag 29 oktober 2008

Marabou, Premium Dark 70%


Som tidigare nämt skulle jag skriva om de choklader jag provat samt ge en rättvis bedömning hur olika producnter tänker och vill presentera sina produkter. Nu har turen kommit till en av storsäljarna i vårt land, nämligen Marabou, Premium Dark 70%. Producenten ifråga behöver väl ingen närmare presentation av sig. Detta företag har under lång tid skaffat sig en ledande position som Sveriges mesta märke i såväl sortiment som varunamn. För ca 5- år sen villa man spänna bågen rejält och satsa på mörk kvalitetschoklad (ca15-år efter den första kom på marknaden). Tokfloppen kom bara efter några månader då man felaktigt bedömt procenten choklad i produkten (endast 50%), och fick då ta in all choklad från butik och göra om från början. Korkat kostsamt. Nu till chokladens bedöming. Här visar Marabou upp en provkarta med alla fel man kan göra när man skall skapa en god choklad. Plastig koncistens, med toner av papper och vidbränt kaffe som avslutas i en intetsägande torr och död tomhet. Det lilla ljuset i totalmörkret är väl priset (ca20:-), som gör att den duger till att göra praliner på den nu till jul. Min kommentar är, köp inte!! Poäng 1,5

Inga kommentarer: