torsdag 16 oktober 2008

RECEPT, Chocolat Gâteau

Ett recept jag fick tag på via ett gästspel på Franska Matsalen i Sthlm av den tokduktiga matkreatören Michel Bras. Man kan baka av smeten i stor springform eller små "muffinsformar". Hela grejen går ut på att servera bakverket med kärna, gärna rinnande, då blir resultatet magiskt. Något för helgen?

Receptet ger ca 4 st muffins eller 1 springform

125g mörk choklad (om finnes, Valrhonas Manjari)
125g osaltat smör
3 ägg
2 äggulor
45g strösocker
70g vetemjöl
Arbetsgång:

Sätt ugnen på 185grader
Smält smöret i micro och häll över den hackade chokladen och rör slät
Vispa allt ägg med socker till vitt skum
Vänd ner äggvispet i chokladsmeten och sist vänds vetemjölet ner
Fyll upp i formar eller form och ställ i kyl
Baka i ca 8 min för små och ca 1o för spring

Servera med hemgjord vaniljglass eller någon god sorbet.

Inga kommentarer: