söndag 12 oktober 2008

PALMIRA, Valrhonas Single Estate, 2007


PALMIRA, Valrhonas Single Estate årgångschoklad. 100% Criollo, 64% kakaohalt. På plantagen Palmira i området El Vija vid Maracaibosjön i nordvästra Venezuela odlas Criollobönorna (toppenkakao) som Palmira choklad produceras av. Området runt Maracaibosjön (eller innanhavet), anses vara den bördigaste delen av Venezuela , har en unik flora och fauna, och ger extraordinära kvaliteter på odlingar av Mango, Papaya, Bananer och Kakao. Chokladen har en karaktär som avspeglar den rika och bördiga jordmånen i nordvästra Venezuela. Då detta är årets skörd av kakao enbart från en plantage, ”Palmira Plantation”, är tillgången av naturliga skäl begränsad.

En fanntastisk choklad på alla sätt med påtaglig syra och med toner av mango och banan som avslutas i en mild, lång eftersmak av russin och portvin. Betyg 9p

Inga kommentarer: