måndag 13 oktober 2008

PORCELANA, Amedei


Amedei chokladfabrik ligger i Toscana, Italien och anses vara en av de absoluta toppproducenterna i branchen som sällan lämnar i från sig något dåligt. En av de bästa produkterna anses var deras PORCELANA- choklad. Namnet antyder på att den är gjord på en extremt unik typ av Criollo- art med tokbra smakegenskaper. Tyvärr är den väldigt sällsynt och finns på få ställen, bla i Tabasco, Mexico. Hanteringen i form av odling och produktion är även den lite annourlunda mot annan choklad. Allt detta innebär att chokladen tillverkas och släpps i begränsad upplaga och att den då följdaktligen får ett högt pris. Lovar att en längre beskrivning av arten kommer senare. Nu till chokladens bedömning!

En otrolig doft slår till en när man doftar på den, mörkt rödbrun färg och härligt mjuk när man bryter den. Smaken är galen, nästan himmelskt god med toner av russin, exotisk frukt, trä och vanilj. Allt avslutas i en toklång eftersmak som gör sig påmind i lång tid efter. Smakmässiga upplevelsen säger mig en klockren 10p men som jag skrev är helheten ett avgörande. Snygg design och handnummrerade (30.000 ex) förpackningar ger ett exkulsivt intryck, men att kakan är på 50g och kostar upp mot 120:- är den i saftigaste laget. Mitt slutbetyg blir 9,5p

Inga kommentarer: