Som framgått av min blogg kommer jag även att lägga ut recept på bra grjer som jag gjort och smakat. Exprimentera gärna med smaker och kombinationer, men laga utifrån receptens mängder så blir resultatet bra. Håll till godo
Kakaogelé
288g socker
160g vatten
30g glykos
168g grädde
48g svart kakao
10g gelatin
Arbetsgång:
Blötlägg gelatinet.
Koka upp socker, vatten, och glykos till 123 grader.
Koka upp i en annan kastrull grädde med kakao, och låt stå.
Häll sedan sockerkoket ner i kakao/gräddkoket och rör om.
Koka massan till 109 grader.
Sist i med gelatinbladen.
Låt gelén svalna, och gjut den sedan över tårtor, mousser eller liknande.
Svart och snyggt som inte mår dåligt av en bit bladguld därtill!
Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar