onsdag 22 oktober 2008

RECEPT, Choklad Cantuccini

Cantuccini tillhör en av mina absoluta "kaffebröd". Lätta att göra, har lång hållbarhet och sitter fint till en espresso efter maten. Smaksättningen kan varieras i det oändliga och dom är dessutom laktosfria. Här kommer receptet...

3 ägg
3 äggulor
4dl socker
8dl vetemjöl
1dl mandelmjöl (mixad mandel)
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
½tsk kanel
100g hackad mörk choklad
rivet skal av ½ citron
Ägg+ vatten till pensling

Arbetsgång:

Sätt ugnen på 180 grader
Vispa ägg, gulor och socker till vitt skum
Blanda samman alla övriga ingredienserna och vänd ner med äggvispet
Rulla ut till korvar på bakplåt och pensla med "äggvatten"
Baka av i ca 25min på 180grader
Tag ut och skär i skivor och låt torka i rumstemp tills de hårdnar

Inga kommentarer: