torsdag 19 mars 2009

Cecilia Beretta, Ripasso, 2006


Nu var det äntligen fredag och helgen kom som en räddning, då veckan varit seg och tung med feber och snoriga barnnäsor. Vi hade fixat pizza med mina favoriter, mozzarella, lök och färska champinjoner. Till detta valde vi att knäcka en av mina nyinhandlade vinare, en Ripasso från Celilia Beretta. Vinet var till färgen röd till något brun. Sen till doften, en liten axelryckning med typiska ripassotoner med lite lakrits, choklad, torkad frukt och aning lädrig. Smaken var lika slätstruken som doften med lite lagom av vad dessa viner brukar leverera, varm halvfyllg med liten strävhet och russinsöt avslut. Den stack varken ut eller gjorde något obehag till maten, men tycker att den var i enklaste laget. Mitt omdömme får bli godkända 65P av 100p, och då tycker jag att det finns bra mycket roligare vinare av samma typ att köpa i det ordinarie sortimentet till samma pris.

Inga kommentarer: