söndag 22 februari 2009

Loka Brunn


Längatan var stor att komma ifrån vardagslunken med en avkopplande helg i bergsslagens skogar. Vi hade bokat en helg på Loka Brunn med vänner och såg enormt fram mot att slappa, relaxa och förtära gott. Rummen var av bra standard med bra inredning och sköna sängar. Huset var bra gammalt och min rädsla för att frysa var skönt nog inget man behövde oroa sig för då rummet var som en bastu. Utbudet om man vill gägga i lera eller bli knådad som en deg är mycket bra och en självklar del av hela vistelsen. Lyxig som man är lät jag självklart min fru få två behandlingar av dessa slag, medan jag själv sov som en stock på rummet. Nu till det som rör min blogg, nämligen maten och drycken. Matsalen är stor, stilren i Gustaviansk anda och rymmer säkert 150 pers. Det kan bli en hög volym i lokalen då blangdningen av barnfamiljer, födelsedagmiddagar och fulla konferensgäster skall samsas i lokalen. Äta gör man inte i sitt eget tempo utan det sköter serveringspersonalen. Som vakande hökar överblickar de ner diskret på tallriken. När maten är slut på faten, skramlar det bara till och hux flux dyker nästa rätt med tillhörande dryck upp framför en och allt går mycket rutinartat och för lite på kännsla för gästen. Maten är av typisk konferensstandard och lämnar inga gastronomiska avtryck. men är mättande och anpassad till miljö och gästantalet. Menyn består av en rökt hjortstek med syltade kantareller och västerbottencremé. Tror nog de menade Västerbottencrème, men fan det ärju inte så noga( inlägg kommer om detta dilemma med felskrivningar på menyer). Rätten var helt ok men lite för smakrik som förrätt. Till varmrätt serverades rödtunga med vitvinssås, mandelpotatispuré och en avocadogucca med burkkräftor. Rätten var klen mot förrätten och jag har svårt med både gräddsås och potatismos i samma rätt , typ tårta på tårta. Sen kom överraskningen på middagen nämligen en liten ostbuffé med trevliga tillbehör. Mycket gott, trevligt och kanske det bästa på hela kvällen. Desserten var som vanligt vid mina restaurangbesök kvällens flopp. En snustorr choklad- cheese cake med hjortronsorbet och rårörda hjortron. Fan hjortron är ingen höjdare. Till allt detta serverades ett vinpaket som var helt ok för att vara lågbudjet. Totalt kanske man skulle se över maten lite och kanske höja vinerna ett snäpp, men snåla Svensson vill väl inte lägga mer pengar på en sådan upplevelse. Efter middagen blev det kaffe och Calvados i salongen framför brasan. Totalt vill jag ge upplevelsen på Loka Brunn 70p av 100p och tycker att det är väl helt ok att spendera en helg här. Lite dyrt för den ganska slätstrukna upplevelsen.

Inga kommentarer: