onsdag 12 november 2008

Lindt, Excellence, Dark 70%


Här har vi en storsäljande choklad som står på rad i våra butikers hyllor. Reklam dyker upp då och då i våra tv- apparater om denna unika och lyxiga produkt som saknar motstycke i excusivitet. Enligt tillverkaren har man proffsiga chokladmästare som noggrant valt ut, rostat och blandat sin unika choklad enligt en mästares hantering. Men hur bra är den? Jag har testat och gjort min bedömning. Ribban har ju onekligen tillverkaren satt ganska högt när man självbelåtet gör reklam för den. Den första anblicken på förpackningen skriker procentviktighet, (70%) tydlig som till en blind person. Guld och svart= Lyx= Bra, eller inte? När man granskar förpackningen noga framgår inte vilken typ av cacao som används eller vart den ursprungligen kommer från. Doften är kraftigt av rostat kaffe och vanilj. Smaken är torr och robust med tok- mycket vanilj som avrundare. Saknar syra, stuns och karaktär. Om man nu skall göra en helhetsbedömnig vill jag ge den 4p av 10 möjliga, tack vare det ganska låga priset. Ett ok köp men inte mer, inget för njutaren.

Inga kommentarer: