En av årets storhelger är över för denna gång, och som vanligt kallt, molnigt och regnskurar. Som min gode vän utryckte sig är nog maten den stora behållningen och inte en massa lökiga lekar och annat trams. Belåten av snapsen, ölen sillen och lite annat som hörde till vid denna högtid fick vi trotsa regnet när man nu har en tvååring som promt måste ut i ösregn och utforska sniglar, grodor och annat skoj som finns på landet. Vi valde att stanna i tre dagar så det blev lite annan mat än bara klassisk midsommarmat. Jag gjorde en av mina mest uppskattade rätter som vi serverade som lunch på lördagen. Den är superenkel, laktosfri och trevligt bonnig
Smakerna är från mexico, blandat med lite amerikansk cowboy. Här kommer recptet...
Choritzogryta "Kansas"
recept för 4 pers
800g choritzo, skuren i strora bitar
1st gul lök, skuren i klyftor
1st röd paprika, strimmlad
3st vilökskyftor, krossade
1st spansk peppar, finhackad
4msk strösocker
½ ättiksprit
700g krossade tomater
1dl ketchup
2dl majs på brk
2dl kidneybönor på brk
½dl chilisås ( köp bbq- chili kansas city)
ev. salt och peppar
Arbetsgång:
Smält socker i en kastrull
Häll på lök, vitlök, chili och paprika. Rör runt
Häll på ättika, tomatkross och ketchup.
låt koka på svag värme i ca 15 min.
Grilla eller stek choritzon och blanda ner i grytan
Sist i med bönor och majs
Servera med färskost och cornbread
måndag 22 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar