måndag 29 december 2008

Chokladmeny till nyår?

Har länge tänkt att bjuda mina vänner på en middag bestående av rätter innehållande choklad. Det är kul att man kan använda choklad på så många sätt och att ha den i mat är ju både roligt och nytt för många. Här kommer min meny...

-Krabb- och tonfisktatar med avokado- och grapesallad
serverad med limesyrad vit-chokladcrème

-Pilgrimsmussla med vanilj-och citronbrässerad fänkål
samt saffran- och vit chokladskum

-Halstrad anklever med Rom- och råsockerglacerade kakaobönor, ananas och druvor serverad på brioche

-Kryddig hjortrygg med selleripuré, tranbär samt kakaosky

-Prmesanost med kakaovinägerkokt mandel samt choklad- och päronmarmelad

-Varm gateaux på choklad- och pistage med chokladsorbet
samt hallon i hibikussås

Sugen på menyn?

1 kommentar:

Sybariterna sa...

Det blir inte lätt att sätta viner till denna meny..
Jag ger mig på ett försök, följ det på Sybariterna.blogspot.com